Pizsama kereskedés felturbózva

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy a pizsama iránti szeretetem jövedelmező formába öntsem, így rengeteget kezdtem el olvasni ilyen témában az interneten.

Rá is jöttem hamar, hogy a legegyértelműbb lehetőség, amit választhatok, ha a pizsamák kereskedésébe vágok bele. Ezért létre is hoztam egy kis céget egy régebbi kedves ismerősömmel társulva, melynek már vagy 3 éve.

Ennyi idő alatt azonban, mindannyiunk örömére elkezdtünk növekedni, így most, rengeteg ötletelés és átgondolás után, módosítani szeretnénk a tevékenységi körünket, emiatt pedig a nevünk megváltoztatása is szóba került. Az egyelőre titok, hogy miben gondolkozunk, de nagyon lelkesen állunk a közeljövő elébe.

A jelen helyzetben hát újra nekiálltam bújni az internetet, hogy milyen lehetőségeink vannak, és hogy a legjobb döntést hozhassuk meg, napokat, heteket töltöttem utána olvasással. Közben olyan szolgáltatásokat kezdtem el keresni, amik cégmódosítás témakörben kínálnak segítséget. Legnagyobb örömünkre és meglepetésünkre, ezt a feliratot szúrtuk ki keresgélés közben: „Cégmódosítás akár 0 Ft + székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu. Na, hát nem volt kérdés, hogy ezt meg kell néznünk. Ennek jobban utána olvasva tudatosult bennünk, hogy ez tökéletesen az, amire nekünk most szükségünk van.

Mivel nem igazán vagyunk otthon a témában, így alaposan átböngésztük a topcegalapitas.eu oldalát. Ez azért volt jó ötlet, mert részletesen leírják, hogy mit is kell tenni, mik a feltételek, illetve, milyen költségek vannak, ha cégmódosítás a cél.

Persze minket elsősorban az anyagi vonzata érdekelt a legjobban. A honlapról megtudtuk, hogy van egy illeték, ami általában 15 ezer forint – de akár 40 ezer is lehet -, és van még egy közzétételi díj, ami 3 ezer forint. Bár ez már elenyésző összeg.

De itt jön a lényeg: ennél a cégnél valóban van lehetőség arra, hogy a cégmódosítást ingyen végeztessük el. Ugyanis a topcegalapitas.eu-nál a szolgáltatások nem csak külön-külön vehetők igénybe, hanem vannak csomagjaik is, amik több mindent magukba foglalnak, és értelemszerűen sokkal kedvezőbb is így.

Találtunk is egy ajánlatot, ami nekünk nagyon szimpatikus volt, és új távlatokat is nyitott meg előttünk. Ennek az ajánlatnak az egyik legvonzóbb része az ingyenes cégmódosítás. Ez ugye különösen akkor lehet nagy segítség, ha a már említett illeték emelkedett. De bele tartozik még a budapesti székhelyszolgáltatás is, amire például nekünk, mindig is szükségünk lett volna, de valamiért mégsem foglalkoztunk a dologgal. Most viszont, hogy a topcegalapitas.eu oldalán láttuk, úgy gondoltuk, hogy ez egy jel, és itt az idő lecsapni a lehetőségre. Nem tagadom, az is nagyban közrejátszott, hogy +1 ajándék hónap is jár. Lehet, hogy nem tűnik elsőre olyan nagy dolognak, de igenis hatalmas segítség, hogy kezelik a leveleket, postáznak is, ha szükséges, és digitalizálják is őket.

Egyébként, innen tudtuk meg azt is, hogy milyen lépései vannak a cégmódosításnak, hogy mik azok a dolgok, amiken feltétlenül végig kell menni, de persze itt mindenben segítenek, amiben csak tudnak, és persze amiben csak lehetséges. Bár én jobban szeretem saját magam intézni a dolgaimat, de engem teljes mértékben meggyőzött már maga a weboldal is, különösen azért, mert teljesen érthetően és átláthatóan van leírva minden, így még én is megértettem.

Egyébként pedig mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti, kezdjen el azzal foglalkozni, amit szeret, ami érdekli, ami örömet okoz neki, amiben jártas és amihez ért. Mert bár ezzel is sok munkád lesz, sőt, mivel fontos számodra a dolog, még több teendőd lesz vele, mint egy alkalmazotti állás esetén, de sokkal nagyobb lelkesedéssel fogod tudni csinálni, sokkal több örömöd is lesz benne. Ha pedig később továbblépnél, hát tessék, cégmódosításra is lesz lehetőséged.