Pizsama bolt helyett az Olaj Webshop autós szaküzletébe mentem

Mindenkinek megvannak azon boltjai, ahova egyszerűen imád bejárni. Ez lehet könyvesbolt, papírbolt, házi állatbolt, akármi. Nekem ez a pizsamák boltja. Mindennél jobban megnyugtat az az atmoszféra, ami ezeket a boltokat körbeveszi. Elég ránéznem egy pizsamára vagy ágyneműre, rögtön elfog a boldogság, mert az a pillanat jut róla eszembe, amikor este végre átöltözhetek a pizsimbe és elmehetek lefeküdni. Mikor véget ér egy újabb fárasztó nap, és megpihenhetek. A puha anyagtól kezdve a kényelmes szabásig, egyszerűen minden tökéletes a pizsamákban. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valaki nem szeret pizsamát hordani, mikor ez a világ legjobb dolga. Ez kivételesen egy olyan dolog, amiben egyetértünk a bátyámmal. Minket tipikusan úgy képzeljenek el, mint ahogy a filmekben bemutatják a testvérpárokat: ahol lehet szívjuk egymás vérét, és nincs az az isten, hogy odaadjam neki a távirányítót, de ettől még a testvérem és bármit megtennék érte.

Nos, drága bátyám nemrég vett magának egy motort. Én nem nagyon értek hozzá, de ő boldog, és hiába nem érdekel a téma, órákon át hallgattam, ahogy arról áradozott, hogy ilyen kétütemű a cucc, és hogy olyan extra motorkerékpár, hogy az valami elképesztő.

Ez idáig oké, egészen addig, míg meg nem kért arra, hogy segítsek be neki. Munka miatt nem tud elmenni olajt venni hozzá, úgyhogy mivel én úgyis ráérek, ugorjak be a közeli Olaj Webshop boltba, és hozzak neki valamit.  Mondom, jó, megnézem, mit tehetek, és elmentem a boltba. Szerintem egy egér jobban elboldogult volna egy szépművészeti múzeumban, mint én egy autós szaküzletben. Egy darabig elnézelődtem, megcsodáltam, mennyi mindent nem értek meg a különböző feliratokból a termékeken, mire az egyik eladó végre megsajnált, és felajánlotta a segítségét. Nem minden hős visel köpenyt napjainkban. Elmagyaráztam neki, hogy a testvérem küldött, hogy a motorkerékpárjában olajat kell cserélni, nekem azonban fogalmam sincs, hogy milyenre van szüksége, elrontani pedig azért mégsem szeretném a motort, mert nem volt olcsó. A srác megkérdezte, hogy milyen motorról van szó, én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy kétütemű, mert ez volt az egyetlen szó, ami megragadt a fejemben a tesóm kiselőadásaiból. Szerencsére az eladónak ennyi is elég volt, rögtön hozott egy lehetőséget, ami a Castrol Power 1 volt. Azt mondta, ezzel mindenképp lenne értelme megpróbálkozni, mert a Clean Burning Formulája miatt hosszútávon is jól fog vele működni a motorkerékpár. Több specifikációt is elmondott, és igyekezett a lehető legérthetőbb módon magyarázni, de sajnos így sem sikerült sokkal többet megértenem a mondandójából.  Nekem már az is elég volt, hogy a Castrol Power 1 motorolajat kifejezetten kétütemű motorkerékpárokhoz használják, és nagy valószínűséggel működni fog a bátyám motorjával is. A Castrol egy megbízható cég, akik mindig minőségi árut kínálnak az ügyfeleiknek, ezért az Olaj Webshop boldogan forgalmazza a termékeiket.

Hazaérve átadtam tesómnak az olajat, és csak reméltem, hogy jó lesz.  Ő aztán elvigyorodott és azt mondta, pont ezt akarta ő is megvenni, csak elfelejtette említeni, hogy kinézte az üzlet weboldalán. Ennek persze nem örültem, de motorkerékpár motorja nem sérült meg a rossz olajtól, és azóta is hiba nélkül működik, és nap végén ez az, ami tényleg számít. A Castrol Power 1 egy jó választás volt, az Olaj Webshop dolgozója pedig remekül döntött erről a lehető legminimálisabb információ birtokában is. Ez tényleg megmutatja, mennyire értenek a munkájukhoz a bolt dolgozói. Legközelebb, ha valamiért nekem kell a motorhoz vennem valamit, biztosan ismét őket fogom felkeresni. Mert habár nem egy pizsamabolt, az Olaj Webshopban ugyanolyan biztonságban érzem magam, mint a pizsik között, mert tudom, hogy a lehető legjobb terméket fogom megkapni.