Nyomtató vészhelyzet az irodában

Ilyen is csak velem fordulhat elő! A héten egy nagyon fontos megbeszélésre készültem, a pizsamabolt vezetőségének kellett éves beszámolót tartanom. Először ért az a kitüntetés, hogy rám osztották ezt a nehéz feladatot, így nagyon izgultam és mindent meg akartam tenni annak érdekében, hogy lenyűgözzem a főnökséget. Már hosszú hetek óta készültem a prezentációra, kimutatásokat, összefoglalókat és grafikonokat készítettem, végig gondoltam hogyan lehetne még tovább optimalizálni a folyamatokat, több vásárlót bevonzani és esetleg milyen további befektetések szükségesek, hogy végre az egész ország megismerje a fantasztikusan kényelmes és divatos termékeinket.

De volt egy kis gond. Ki akartam nyomtatni mindenkinek az elkészült anyagokat, hogy ne a távoli kivetítőről kelljen hunyorogva kiolvasniuk a sarokszámokat. Rá is küldtem az irodai nyomtatóra az összefoglalót és a hozzá tartozó grafikonokat is. Ekkor ütött be a krach, a nyomtató ugyanis azt írta ki, hogy kifogyott a tintapatron! Őszintén szólva teljesen kétségbe estem!

Újabb nyomozás. A számítógépemen szerencsére meg tudtam keresni a nyomtató beállításainál, hogy ezúttal a sárga szín fogyott ki.

tintapatron

Oké, ezt is tudom, de akkor hogyan tovább?

Szerencsére nem tartott sokáig az aggodalom, mert gyorsan sikerült rátalálnom a nyomtatoalkatresz.hu weboldalára. Ez tulajdonképpen egy webshop, ahol mindenféle, nyomtatással kapcsolatos eszközt, illetve kelléket lehet rendelni. Nekem pedig pont ez kellett. Szerencsére a webshop nagyon jól átlátható: nem kell mást tenni, mint kiválasztani a terméket, amit szeretnénk, majd azon belül meg kell adni, hogy milyen márkájú a nyomtató, amihez vásárolni szeretnénk. Ha pedig kiválasztottuk, akkor számtalan sok típust felsorolnak az adott márkából, amiből újra ki kell választani a számunkra megfelelőt. Igazából még csak pötyögni sem kell, hanem csak kiválasztani a listából, ami kell és kattintani. Ennyire egyszerű.

Mivel nekem gyors megoldásra volt szükségem, ezért azt is figyelembe kellett vennem, hogy melyik tintapatront tudják a leggyorsabban kiszállítani. Szerencsére ezt jelzik is a termékek mellett. Így ennek megfelelően a zöld pipát kerestem, hiszen ez jelenti azt, hogy 1-2 munkanapon belül ki is tudják szállítani a megrendelést.

Mivel nem szerettem volna, hogy ez később is előforduljon, így nem csak egyet rendeltem, hanem többet is, a biztonság kedvéért, ha már úgyis venni kell. Sose baj, ha van vésztartalék. Ez viszont azt is jelentette, hogy a tintapatronokra mennyiségi kedvezmény is járt, vagyis a darabára olcsóbb volt így. Az volt a legnagyobb kérdés, hogy eredetit vagy pedig utángyártottat rendeljek, mivel a webshopban mindkettőt lehet. Végül úgy döntöttem, hogy rendelek egy darab eredetit, a többit pedig utángyártottan, aztán meglátjuk, hogy vannak-e minőségbeli különbségek.

Az utolsó pillanatban tűnt fel, hogy papírt is lehet rendelni, így azt is ellenőriztem, van-e elég. Hát nem volt. Úgyhogy gyorsan abból is bedobtam párat a virtuális kosárba, biztos, ami biztos alapon. Ezek egyébként fotópapírok voltak, és szerintem kedvezőbb áron, mint az üzletekben.

A házhozszállítás egyébként ingyenes, ártól függetlenül, de több kiszállítási mód is van. Az egyik például a GLS CsomagPontra való bekérés. De ha nagy tételben történik a rendelés, akkor a cég, saját autóival szállítja ki a megrendelést.

A megrendelés után nagyon megkönnyebbültem, hogy ilyen gyorsan rátaláltam erre az oldalra, és ilyen gyorsan véghez tudtam vinni a rendelést a nyomtatoalkatresz.hu-nak köszönhetően.