Mit tegyünk, ha túl későn derül ki, hogy kifogyott a sörcsap co2 palackja?

Az egyik barátnőm, Anita az előző születésnapjára egy komplett sörcsapot kapott, mivel köztudottan nagy sörivó. Most már nem kell elmennie a kedvenc cseh sörözőjéig ahhoz, hogy egy jó pohár sörhöz jusson. A családon már le is tesztelte a szerkezetet. Azért, hogy ezt az új alkalmatosságot szélesebb körben is felavathassa, áthívott pár barátot egy pizsamás ott alvós partira. Szerette volna, ha mindenki tud inni a saját maga által csapolt sörből, és nem szerette volna, ha valaki csak azért nem tudná megkóstolni, mert még autóba kell ülnie, hogy hazajusson. Örömmel fogadtam a meghívást, mivel igazából általános iskolás korom óta nem voltam “pizsi partin”.

Bepakoltam az egyetlen nyilvánosan is felvállalható pizsamámat, és némi frissen kisütött elemózsiát, csak hogy ne üres kézzel érkezzek. Bár a baráti társaság amúgy sem a pontosságáról ismert, azért mégis meglepett, hogy én értem oda elsőként Anitához. Mikor ajtót nyitott, már láttam rajta, hogy valami nagy gáz lehet. Vagyis, mint később kiderült, nem volt gáz, és éppen ez okozott neki nagy fejtörést. A sörcsap működtetéséhez ugyanis co2 palackra is szükség van, és Anita co2 palackja kifogyott. Nem tudni, hogy a családi sörözés alkalmával fogyasztották-e ki, vagy csak átverték, és félig megtöltött palackot adtak el neki.

Milyen jól is jön ilyenkor, hogy mindig mindenki elkésik a társaságból – nyertünk egy kis időt, hogy kitaláljuk, hogyan is oldjuk meg a problémát. Eszeveszett internetes kutatásba kezdtünk azért, hogy megtaláljuk a leggyorsabb módját a co2 palack pótlásának. Nem tellett sok időbe, mire megtaláltuk a gazpalackfutar.com-ot. PG gázpalack, nitrogén palack, oxigén és hélium palack, és igen, co2 palack házhoz szállítását is vállalják Budapesten és környékén! Szerencsénk, hogy még délután el akartuk kezdeni a bulit, és így hamar kiderült a probléma. Így még éppen időben voltunk ahhoz, hogy felhívjuk a futárt. Készségesen álltak rendelkezésünkre, és biztosítottak arról, hogy nem kell lefújni a pizsamás sörözést, hanem maximum csak egy kicsit várnunk kell vele. 2-4 órán belül ugyanis kiszállítják nekünk a co2 palackot.

Miután felvették a rendelést, csak vártunk és vártunk, míg szépen lassan megérkezett mindenki. 2 óra sem telt el, és már meg is érkezett az áhított palack is, mi pedig nagy megkönnyebbüléssel fogadtuk a kedves futárt. Anita nagy szakértelemmel kicserélte a kiürült palackot, beüzemelte a csapot, és folyhatott is a finom, frissen csapolt sör, ami remek társa volt a többiek által hozott rágcsálnivalóknak. Nem mondom, hogy az este végére mindenki józan maradt. Anita számításai beváltak, és végül mindenkinek jobb volt, hogy nem kellett hazatántorognia.

Anita pedig megfogadta, hogy ha ezentúl co2 palackot kell cserélnie a sörcsaphoz, azt legközelebb is a gazpalackfutar.com-ról fogja megrendelni.