Mi a közös a pizsamákban és az esküvői fotósokban?

Hát, nem sok közös van bennük. Mégis, mi lehet a válasz a kérdésemre? Talán esküvői fotósok pizsamában egy olyan lakodalomban, ahol a pizsama a kötelező dress code része? Nem erre gondoltam, bár nagy az isten állatkertje, szóval akár ez is lehetne a megoldás.

A húgom az esküvőjére készült. És a nagy nap közeledtével (azaz 1 évvel korábban 😉 rettentő ideges volt. Hogy még sehol sem tart a felkészülésben. Ezen a ponton a mindig okos és bölcs anyám (tényleg okosan) úgy döntött, hogy összehívja a családi kupaktanácsot és megbeszéljük a munkamegosztást. Ki mit vállal magára a szervezésből. Én két területet kaptam meg: a pizsamákat és a fotósokat. Előbbi egy egészen speciális ajándék lesz az ifjú párnak. Utóbbi pedig az esküvői fotózás teljes megszervezése. Tudom, hogy Téged érdekelne minden bizonnyal az ajándék is, de most ebben a posztban elsősorban a fotózás szervezésével kapcsolatos élményeimről és eredményeimről szeretnék írni.

Az első feladat az esküvői fotósok között történő választás volt. Napjainkban nagyon sok egészen kiváló esküvői fényképész közül lehetséges választani. Abban biztos voltam, hogy női fotóst szeretnék. Azt figyeltem meg, hogy a nők az emocionális témák esetében sokkal érzékenyebbek és sokkal jobb radarokkal rendelkeznek. Az esküvő pedig egy maximálisan emocionális téma. Ezután a szűkítés után körbe érdeklődtem a már bekötött fejű barátnőim között. Kettőjük lagziján is Szoboszlai Kriszti fotózott. Az egyik esküvőn én is ott voltam. És nem emlékeztem a fotósra. Talán meglepő Számodra, de ezt abszolút pozitívumként értékeltem. Nem szeretem azokat az örökké nyüzsgő, magukat előtérbe helyező fényképészeket, akik lényegében többet láthatóak egy esküvőn, mint a két legfontosabb főszereplő. Szóval nem emlékeztem Krisztire, és ez jó. Megkértem a két érintett barátnőmet, hogy küldjék át emailben az eseményen készült hivatalos fotókat. Megkaptam a képeket és azonnal tudtam: bingó. Megvan a fotós a húgom esküvőjére.

Felvettem a kapcsolatot Szoboszlai Krisztivel. Már az első telefonos egyeztetésen nagyon profi és szimpatikus benyomást keltett. Természetesen első lépésként a két legfontosabb paramétert beszéltük meg: mikor és mennyiért. A “mikor” kötött volt, szerencsére Neki is szabad volt azon a szombaton a naptárja. A “mennyiért” sem okozott problémát: nagyon korrekt áron vállalta a teljes rendezvény fotózását. Elmondta, hogy Neki ez az alábbi feladatokat jelenti:

  • előzetes személyes egyeztetés az ifjú párral és velem,
  • a kreatív fotózás helyszínének kiválasztása, felkészülés,
  • az esküvő napján egész nap ill. este velünk van, az esemény minden fontosabb részletét megörökíti.

A következő lépés a személyes találkozó volt. A kreatív részre nem nagyon volt nekünk ötletünk, ezért ezt teljes egészében Krisztire bíztuk. És milyen jól tettük. Egészen egyedi ötlete volt, amely passzolt a húgomék érdeklődési köréhez is. Ugyanis a popzene a hobbijuk és kenyérkereső szakmájuk is egyszerre. A kreatív fotózás a Városligetben volt, a nemrég átadott Magyar Zene Háza előtti részen ill. bent magában az épületben. Az itt lévő formákkal, a színekkel és a láthatóvá vált hangok ezernyi kavalkádjával a háttérben egészen fantasztikus képek születtek.

Természetesen Kriszti végigfotózta a házasságkötő termet, a templomi rendezvényt és a vacsorát is. Közben néha egyeztette velem a következő programot. Mindvégig nagyon diszkréten dolgozott. Profi eszközei voltak, a nagylátószögű objektíveknek hála nem kellett közvetlenül “belemásznia” a fontosabb pillanatokba.

Az esküvő után kaptunk tőle egy előzetes válogatást a képekből. Majd megkaptuk a retusált végeredményt. Fantasztikus hangulatú és képi világú fotók készültek. Mindannyian nagyon elégedettek voltunk a munkájával.