Mély levegő – mindenre van megoldás!

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer hálás leszek azért, mert normálisan levegőt tudok venni. Igazából az embernek eszébe sem jut a légzésén gondolkozni, egészen addig, amíg valami nem akadályozza meg ebben. 

Sajnos így volt korábban mindez nálam is. Eleinte csak egy megfázáshoz társuló, enyhe köhécselésnek hittem, majd azon kaptam magam, hogy már az éj közepén is felriadok a fullasztó, száraz, torkomat kaparó ingerre. Szezonális, meghűléses betegségnek gondoltam, így néhány hétig otthon feküdtem a kedvenc pizsamámban és literszámra ittam a forró teát. Azonban hiába telt az idő, a házipraktikák ellenére sem múltak a panaszok. Ó, én balga, bárcsak ne húztam volna eddig az orvoslátogatást! 

A doktorúr hamar megállapította, hogy az én gondomat nem a pizsamás pihenés fogja megoldani, ugyanis allergia áll a háttérben. Manapság ez nem egy ritka eset, így gyorsan megkaptam a szükséges instrukciókat a tünetek enyhítése érdekében. 

A rengeteg tanács többsége viszonylag könnyen betartható volt, viszont egy pont különös kihívást okozott számomra: többen is javasolták, hogy szerezzek be egy légtisztítót. Nem buta ötlet, hiszen nagyvárosban még egy alapos szellőztetés sem garantálja a friss, hegyi levegőt a lakásban, ám számomra idegen volt még a dolog. 
Amikor először rákerestem a különböző légtisztító készülékekre, rögtön szemet szúrt, mennyi féle, fajta változatban kaphatók. Ráadásul egy-egy típust is többféle áron tudunk megrendelni a különböző oldalakról. Bele sem gondoltam inkább, mi lenne, ha az internetes böngészés mellett még a boltokat is bejárnám! 

A megfelelő légtisztitó kiválasztásában végül az egyik barátnőm, Lilla tudott segítségemre lenni. Ő és a családja kiemelten figyelnek az egészségükre, így már ilyen berendezéssel is évek óta rendelkeznek. 

Megkezdődött hát a keresgélés: az internet kitűnő segítséget adott nekünk a megfelelő típus kiválasztásában. Lilla javaslatára nézünk szét a bestmarkt.hu oldalon, ugyanis ő rendszeresen szokott itt böngészni, ha valamilyen eszközre szüksége van, és legutóbb szerinte itt voltak a legjobbak a légtisztító árak. 

A választását nem is kellett megmagyaráznia: itt végre egy helyen láthattam a teljes kínálatot, ami a légtisztítókat illeti, de rögtön észrevettem, hogy számos egyéb dologgal kapcsolatban is érdemes lesz itt szétnéznem. A háztartási cikkek, a kerti berendezések, a különféle játékok mind-mind elérhetőek itt, és ez még közel sem a teljes kínálat. 
Megkezdtük a kiválasztási folyamatot. Nagyon fontos szempont volt számomra, hogy mennyit kell kiadnom egy ilyen gépért, ugyanis korlátozottak voltak az anyagi lehetőségeim. Nem volt nehéz ez alapján sem keresni, hiszen az oldal változatos szűrési beállításai elvégezték helyettem a munkát. Be tudtuk állítani, mekkora a helyiség, amelyben működni fog a gép, valamint azt is, hogy csak a raktáron lévőket mutassa, hogy minél hamarabb megérkezhessen a csomagom.

Így utólag visszagondolva, bármi is lett volna számomra a sarkalatos pont, ezen az oldalon biztosan megtaláltam volna a kritériumaimnak megfelelő készüléket. A légtisztítók remek árai mellett az is megfogott, hogy az oldal nagyon átlátható volt, könnyen kezelhető és rendkívül széles választék tárult a szemem elé, így akármilyen szempont szerint könnyen kilistázhattuk volna a készülékeket. Lilla hívta fel a figyelmem, hogyha innen rendelek, akkor garanciális termékeket kapok, úgyhogy még egy gonddal kevesebb.

Miután megtaláltuk a legjobbat, már hihetetlenül vártam, hogy megérkezzen. Annak ellenére, hogy egyáltalán nem volt magas a légtisztító ára, egy csúcsminőségű terméket kaptam, ami ráadásul esztétikailag tökéletesen illett a lakásba. Hamarosan sikerült is beüzemelni, és vártam a hatást. 

Meglepetésemre már az első éjszakát követően változást éreztem. Kipihentebb voltam, mint korábban, egyáltalán nem zavarta meg az álmom sem az éjszakai köhögés, sem a berendezés hangja, hiszen rendkívül csendes volt.

Hatalmas volt az örömöm, amikor végre láttam, hogy most már nem kell a tünetekkel küzdeni. Korábban fel sem tűnt, mennyire jó érzés egy mély lélegzetet venni. Nem hittem volna, hogy egyszer szembesülök ezzel a gonddal, és megtapasztalom, milyen, amikor nincs ingyen még a levegő sem. A szerencsém az, hogy a barátnőm tanácsának és a bestmarktnak és a légtisztító áraknak hála, nem is került olyan sokba!