Már a pizsamák eladásához is VPN szerver kell

Már egészen kis korom óta egy saját vállalkozás volt a nagy álmom. Nem kevés pénzt és energiát öltem abba, hogy kiépítsem és felfuttassam online pizsama boltomat. Az áru minősége kiemelkedő és ügyfélközpontú a hozzáállásom, Magyarországon szalad is a szekér. Viszont azt vettem észre, hogy a külföldi terjeszkedésben hátráltat, hogy mivel magyar vállalkozást üzemeltetek, sok nyugati vásárló még mindig nem bízik igazán az egykori keleti blokk országaiban. Egy számítástechnikus ismerősömet hívtam segítségül, aki rögtön azt mondta, hogy nekem egy VPN szerver kell, ezentúl azon keresztül folytassam tovább a tevékenységem. Mivel ez jó messze esik a fehérneműk és pizsamák világától, tanácsot kértem tőle abban is, hogy melyik cég tud nekem ebben leginkább segíteni. Szerencsére ő azonnal tudta a választ és a rackforest.com-ot ajánlotta.

A VPN a virtuális magánhálózat, angolul Virtual Private Network rövidítése. Ez egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózatot jelenti, és attól private, magán, hogy az itt keresztülmenő forgalom nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított. Mivel eleinte a vállalatok arra használták, hogy a belső hálózatot a távolról dogozók elérjék, így a köztudatban sokan interneteléréssel azonosítják.
Ez azonban nem internetelérés, ráadásul a működéséhez szükséges egy internetkapcsolat. Az eredeti felhasználás oka az volt, hogy ezen kapcsolaton keresztül áramló információ nem hozzáférhető, lehallgatható, mivel titkosított csatornán folyik. Manapság egyre inkább az a felhasználás került előtérbe, hogy az interneten anonim módon jelenhessünk meg, úgy hogy a VPN szerver elrejti az IP címünket. Ezzel a megoldással a weboldal tiltások, IP cím szűrések is kikerülhetőek webproxy használata nélkül. VPN használatához VPN bérlésére vagy VPN szerver bérlésére, vásárlására, illetve VPN kliens telepítése van szükség.

Ezt már a rackforest.com oldaláról tudtam meg, ugyanis magamtól azt se tudtam, hogy a VPN szervert eszik-e vagy isszák? Nagyon tetszett azonban a rackforest.com oldalán, hogy ők ezzel maximálisan tisztában vannak. Mármint azzal, hogy a hozzájuk forduló ügyfél csak a saját vállalkozásának szakértője és éppen azért fordul a rackforest.com-hoz, hogy ők legyenek a számítástechnikai oldal szakértői. Az ügyfelet végigkísérik a folyamatokon és tanácsokkal látják el.

A rackforest.com már évek óta, pontosabban 2014 óta áll fenn, remek referenciákkal és az évek alatt felhalmozott tapasztalattal. Szervertermeik Budapest három frekventált pontján érhetők el. Meghatározó értékeik az ügyfélközpontúság és a szerver tökéletes biztonságára való törekvés. Összegezve tehát biztonság, mindenek felett. Mind a szervertermek négy pontján mérve ellenőrzött hőmérséklet és tűzvédelem szempontjából, mind pedig a zártláncú videórendszerrel és portaszolgálattal biztosított hozzáférés szempontjából. Az ügyfél ingyenesen parkolhat a szervertermeknél és szervereihez a nap 24 órájában gyakorlatilag bármikor hozzáférhet. Probléma esetén pedig a segítség mind hardware, mind hozzáértő szaktudással rendelkező adminisztrátor személyében az ügyfél rendelkezésére áll.

A rackforest.com szerteágazó szolgáltatás típusokat kínál, kezdve a domain regisztrációtól a szoftver bérlésen, valamint szerver értékesítésen át a webmester szolgáltatásokig. A virtuális magánhálózat pedig a telephelyek és a tőlük távolabb eső, kihelyezett irodák megbízható kommunikációját teszi lehetővé. A site2site VPN-nek köszönhetően belső üzleti alkalmazásokat is futtathatunk, teljes biztonságban. Továbbá garantált még az 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internetelérés, szünetmentes áramellátás, díjmentes IP konzol port, valamint 24 órás szerverelérés is.

A rackforest.com-nál a VPN szerver bérlése nagyon kedvező árú, így próbaként biztosan belevágok. Remélem, a tapasztalatok beváltják a hozzájuk fűzött reményeket és a külföldi értékesítésem is fellendül majd tőle.