Majdnem meghiúsult a pizsamaparti, segített az SOS vízszerelés

Időről időre szervezünk pizsamapartit a barátnőimmel. Jók ezek az alkalmak, mert ilyenkor tényleg kikapcsolódunk és nagyokat nevetünk. A legutóbbi pizsamaparti majdnem meghiúsult egy elromlott csap miatt, de a vizszereles.net-nek hála, mégis sikerült megrendezni.

Persze megvannak a klubokba, bárokba járásnak is a maga szépségei, de mi ezeket a pizsamapartikat sokkal jobban szeretjük. Hogy miért?

Mert a pizsama sokkal kényelmesebb, mint a koktélruha. Mert nem kell magassarkúban lenni, nem kell sminkelni. Nem kell feszengeni. És nem kell túlkiabálni a hangos zenét. A pizsamartikat általában mindig másnál tartjuk, öten szoktunk így összejönni. És hogy miről szól egy ilyen este? Általában megnézünk valami romantikus filmet. Aztán zenét hallgatunk, de csakis a kilencvenes évekből. Pizzát rendelünk, felbontunk egy üveg pezsgőt. És csak nevetünk és nevetünk. Ha van időnk, felteszünk egy-egy arcpakolást is, és vég nélkül szelfizünk. Mindezt pizsamában. Hosszúban, rövidben, puhában, vékonyban, vastagban, attól függ, milyen az idő.

Imádom ezeket a partikat, és imádom a pizsamáimat is. Sokan a táskák, cipők iránt vonzódnak, én a pizsamákat gyűjtöm. A színük, mintájuk, anyaguk miatt. Imádom a mesefigurás puhaságokat, úgy ölelnek körbe, mintha egy hatalmas felhőben feküdnék. Nem érdekesek ilyenkor a kalóriák, a frizura, csak az, hogy együtt vagyunk és beszélgetünk, nevetgélünk.

A legutóbbi ilyen parti viszont majdnem meghiúsult. Amikor délután hazaértem a munkából, még volt pár órám a lányok érkezéséig, amikor észrevettem, hogy a fürdőszobai csap csepeg. De nem csak épphogy, hanem igen erőteljesen. Szinte már csordogált a víz, és nem tudtam sehogy sem elzárni. Persze nagyon megijedtem, hogy mi történhetett és hogy mi is lehet a megoldás.

Rögtön rá is kerestem a neten, hátha ilyen rövid idő alatt is meg lehetne csinálni. SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében – így találtam rá a vizszereles.net oldalra, ahol azonnal segítséget kértem. Nem szerettem volna ugyanis lemondani a pizsamapartit és azt sem, hogy egész éjjel folyjon a csapból a víz. Persze azt tudom, hogy hogy kell kizárni a lakásban, de az se lett volna jó megoldás, ha egész éjszakára víz nélkül maradunk.

Így maradt a telefon és a segítségkérés. Nagyon örültem annak, hogy készségesen, türelmesen álltak hozzám, pedig el bírom képzelni, hogy milyen kétségbeesett lehettem. Azt ígérték, hogy egy órán belül megpróbálnak megérkezni, amit be is tartottak. Így volt esélyem arra, hogy megmenekül a parti. Amíg várakoztam, az oldalukon, a vizszereles.net honlapon olvasgattam. Egyrészt hogy eltereljem a figyelmemet, másrészt, hogy teljen az idő. Itt tudtam meg, hogy garanciát vállalnak a munkáikra, ami nagyon jó dolog. Hisz én is belefutottam már olyanba, hogy megjelent egy szerelő, elkért egy csomó pénzt, aztán kiderült, hogy nem is jól csinálta meg az adott dolgot, mert nem szűnt meg a probléma. Maximum csak átmenetileg. A vállalkozó meg csodák csodájára, nyomtalanul eltűnt, de legalábbis a telefont soha többé nem vette fel.

Szóval ez itt nem fordulhat elő, mert garanciát vállalnak a munkára. Azt írták, hogy gyorsan megérkeznek, viszont alaposan dolgoznak, ami igazán jó érzéssel töltött el. Mint ahogy az a harminc év tapasztalat is, amivel rendelkeznek a vízszerelés és egyéb dolgok, mint például a fűtés terén.

Amikor megérkeztek, máris megnyugodtam, hiszen tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Vagyis jó kezekben van a csap. Miután felmérték a problémát, jött a jó hír, hogy azonnal meg is tudják javítani, nem kell hozzá olyan alkatrész vagy bármi más, ami miatt ez egy hosszabb folyamat lenne. Ettől még jobb kedvem lett, hiszen nem akartam lemondani az esti pizsamapartit, ami már vészesen közeledett. Persze víz nélkül se lett volna jó maradni.

A megoldás tehát megszületett, és a szerelők hamar ki is cserélték a szükséges alkatrészt, megjavították a folydogáló csapot. Végtelenül hálás vagyok, hogy ez ilyen gyorsan és gördülékenyen lezajlott.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében

Sokan azt hiszik, hogy a vizes dolgokat megszerelni nem nagy ördöngösség, hisz csak egy vízpumpafogó kell hozzá, aztán lehet is szétszerelni, összerakni, kicserélni egy-két tömítést, vagy ilyesmit. Ezzel azonban olykor nagyobb problémát okoz az amatőr, mintha egyáltalán nem nyúlt volna hozzá. És hogy miért mernek az emberek vízszerelési munkákat csinálni? Hát mert a víztől senki nem fél, nem úgy, mint a gáztól, ami felrobbanhat, vagy az áramtól, ami meg megrázhat.

Pedig a víz is veszélyes, gondoljunk csak arra, hogy milyen érzés lenne, ha eláztatnánk alsó szomszédainkat, vagy ha egyszer mi ébrednénk arra, hogy el van ázva a lakásunk. Ezek sokszor a helytelen szerelés miatt vannak. Ezért is tartom fontosnak, hogy mindig szerelőt hívjak. És ami még fontosabb, hogy megbízható szerelőt, akit bármikor el tudok utána érni, ha kérdésem vagy problémám van. Aki garanciát vállal az általa elvégzett munkára. És itt a vizszereles.net-nél ez maximálisan megtörténik.

Azóta már egy barátnőmnek is ajánlottam ezt a céget, mert kétségbeesve hívott fel, hogy eldugult a lefolyója. Az első, amit tanácsoltam neki, hogy ne csináljon semmit, mert a házi megoldásokkal, az internetes ki tudja, honnan eredő life hack-ekkel még akár nagyobb kárt is csinálhat. Inkább írjon a vizszereles.net-nek, vagy hívja fel őket és majd a szakemberek megmondják, hogy mi is a teendője.

Persze tudom én, hogy ha hirtelen beüt a baj, az első dolog, amit az ember megpróbál, az az, hogy a neten keressen megoldást. Én is beleszaladtam már egy-két ilyen dologba, a mosógépem bánta például az ecetes 90 fokos mosást. De megtanultam a leckét. Amit az interneten olvas az ember, nem kell egyből elhinni. És ilyen a vízszerelés és. Sőt. Szóval a barátnőm is kiguglizott már egy csomó ötletet, tippet, de még időben leállítottam.

Így ő is a vizszereles.net segítségét kérte. Hiszen ő is belátta, hogy azzal, hogy ilyen-olyan dolgokat önt a lefolyóba, nem biztos, hogy megoldódik a probléma. Sőt, a keletkező gázok akár veszélyesek lehetnek az ő egészségére is. Jobb nem kockáztatni és jobb nem még nagyobb bajt okozni. Azért vannak a szakemberek, hogy segítsenek. Pláne egy ilyen komoly kérdésben, mint a duguláselhárítás. Hozzá is megérkeztek egyébként egy órán belül és bár a javítás hosszasabb, bonyolultabb és alkatrész igényesebb volt, mégis megérte. Mert nem kellett szétvernie az egész fürdőszobát, megúszta a dolgot. Ez úgy, hogy ő próbálkozik mindenféle netes megoldással, nem biztos, hogy sikerült volna.

Szóval ő is és én is elégedett vagyok ezzel a céggel és biztos vagyok abban, hogy ha valaha lesz még ilyen problémám, akkor hozzájuk fordulok majd. Nem csak vizes témában, hanem a duguláselhárításban, vagy a fűtésszerelésben is. És ők csőtörés esetén is tudnak segíteni.