Logisztikus leszek, mert elölről akarom kezdeni az utamat

Senki sem akar örök életében a pizsamák boltjában dolgozni, mert az valahol – rendkívül ironikus módon – talán sosem ébred fel igazán az életében. Én már őszintén szeretnék felébredni és menni előre, egyre többként ébredni minden egyes reggelen. Ehhez viszont az valóban nem járul hozzá, hogy ugyanazok között az emberek között vagyok minden nap, ugyanazokkal a problémákkal és persze nagyon hasonló pizsamákkal, mindenhol. Azt találtam ki, hogy újra iskolapadba ülök és továbbképzem magamat. A felnőttképzés intézménye igazán remek, mert azt sugallja, hogy bizony sosem késő újrakezdeni és mindig adhat magának az ember egy új esélyt. Hosszas (na jó, igazából nagyon rövid) töprengést követően én arra jutottam, hogy a logisztikus képzésre fogok jelentkezni.

Egy fővárosi képzési centrumot néztem ki, méghozzá azért, hogy az utazással is lehetőségem legyen új közegekben boldogulni. Szóval a logisztikus képzés az Oktatozone-nál lesz, aminek a székhelye a 11. kerületi Fehérvári úton van. Ide könnyedén el tudok jutni, egyszerű a városon belüli közlekedés is. A logisztikus képzésre pedig azért esett a választásom, mert ez egy nagyon aktuális szakma, csak a mi kisvárosunkból is számtalan speditőr cég ingázik kisebb-nagyobb távolságokba és mindenhol szükség van a logisztikai szakemberekre. Ezért úgy gondoltam, hogy egy ilyen tudással biztos, hogy jól el fogok tudni helyezkedni a piacon.

Ha magamtól nem tudtam volna, hogy mindezzel a tudással mire is mehetnék, az oktatozone.hu weboldalon még arra is adnak támpontot, hogy milyen életpályamodell jöhet szóba, ha valaki a logisztikus útra lép. Ez egy nagyon érdekes lehetőség, hiszen ahogyan én is említettem, ez egy igen keresett szakma, mert óriási rá a piaci igény. Az Oktatozone viszont ennél mélyebbre is ment az írásában annak ügyén, hogy pontosan mivel is tud majd egy logisztikus foglalkozni és hogy miért érdemes ezt a képzést elvégezni. Arra is korrekt leírást adnak, hogy milyen munkaköröket szokás ezzel a tudással betölteni. Én most itt nem részletezném pontosan, de a weboldalon el tudjátok olvasni az egészet. A magam részéről már csak ez a széleskörű tájékoztatás, ami a képzésről szól, is kellően meggyőző ahhoz, hogy kedvet kapjak a tanuláshoz. Szerintem ha bárki, hozzám hasonlóan beleássa magát a logisztika lehetőségeibe, az nem fog mást választani. De ha mégis, az Oktatozone-nál számos más, szintén aktuális képzési program érhető el, ez a felnőttek képzésének nem véletlenül közkedvelt központja.