Ki korán kel, annak tuti nyomós oka van rá

Vasárnap a kedvenc napom a héten. Ez az a nap amikor sem én, sem a párom, Karcsi nem dolgozik. Ébredés után is sokáig fekszünk az ágyban, majd kő-papír-ollóval döntjük el ki készít reggelit és azt is az ágyban esszük meg miközben a következő heti terveket beszéljük át. Igazi pisis délelőtt.

De ez a vasárnap máshogy alakult. Mikor félálomban nyúltam Karcsi felé, csak a párnáját találtam. Egyből kinyitottam a szemem és körbenéztem. Vajon leesett az ágyról? Csak nem… Gondoltam magamban. Valóban nem volt az ágy mellett, de akkor vajon hol lehet? Rápillantottam az órára és még csak reggel 7 volt! Vasárnap reggel 7! Miért kelt fel ilyen korán? De a fontosabb, hogy hová tűnt? 

A hálóból kinéztem és láttam, hogy még pizsamában a nappaliban a telefonját nyomkodja. 

-Jó reggelt kis korán kelő! – köszöntem ki neki a nappaliba.

Mosolyogva nézett fel a telefonjából és elindult a hálóba. Visszabújt mellém és mutatta a telefonját.

-Nem akartalak felkelteni, azért mentem ki. Ezt nézd mit találtam.

Annyit láttam csak, hogy egy weboldal van megnyitva, https://acelpartner.hu/kereskedelem.

-Mi ez? – kérdeztem.

-Az Acélpartner honlapja.

A párnába temettem az arcom és nevetve mondtam, hogy azt én is látom. 

-Hajnalban nem tudtam aludni. Járt az agyam és nem is tudom, hogy jutott eszembe, de arra gondoltam, végre belevágok apu régi kisbuszának helyrehozatalába. Ezek után már nem tudtam visszaaludni.

-És hogy kapcsolódik ez az https://acelpartner.hu/kereskedelem weboldalhoz? Nem értem…

-Hát a belső tere miatt, a belső elemek fedése, mint például a padló.

-Még mindig nem értem. Miért nem veszel készen alkatrészt?

-Mert ehhez a modellhez már nem gyártanak és a bontott pedig olyan ritka, mint a fehér holló. Egy megoldás van, ha készíttetek egyet. Ahhoz pedig acélra lesz szükségem.

Bólintottam, mert nem akartam félbeszakítani

-Csekkoltam a weblapon és úgy láttam, hogy 3 féle acél lemez is alkalmas járművekhez. Tök jól le van írva. Nézd csak! – és mutatta a telefonját miközben felolvasta a 3 lemez nevét.

-Nem tudom melyik lesz a befutó, majd beszélek velük. Az egyik a melegen hengerelt, ötvözetlen durva quatro lemez. Ott van még a melegen hengerelt, finomszemcsés durva quatro lemez és végül a melegen hengerelt, növelt folyáshatárú és kopásálló durva quatro lemez.

-Ugye tudod Karcsi, hogy ez nekem nem mond semmit? – szóltam közbe félénken.

-Én sem vagyok otthon a témában, de írtam nekik a weblapon keresztül az üzenetküldő felületen. Elég sokrétű a profiljuk, így szerintem mindent meg tudunk oldani, amit kell, mert lángvágással, plazmavágással, felülettisztítással és élletöréssel is foglalkoznak, mindamellett, hogy acél lemezeket árusítanak.

-Erre az összes szolgáltatásra mind szükség van?

-Dehogy! Vagy nem gondolom, de azért egyeztetek az Acélpartner szakembereivel. Ők jobban értenek hozzá. Csak tudod én szeretném helyrehozni apu volt kocsiját és nem akarom egy szerelőre rábízni, hanem részt szeretnék én is venni a munkában. Teljesen egyedi lesz!

-És ez belefér most? – kérdeztem aggódva.

-Azt hiszem igen. A honlapon olvastam, hogy hitelre van lehetőség, de erről is majd érdeklődöm náluk. Most már tényleg csak azon múlik, hogy a szakember mit mond. Tudtad, hogy rengeteg féle acél van? 

-Egész biztosan nem.

-Az ötvöző anyagtól függ.

-Ahha… Nem akarunk reggelizni? – tereltem a témát.

-De! – mosolygott Karcsi, és még a konyhába menet elsorolta a weblapon talált acél kisokosból, hogy mit érdemes tudni erről a sokszínű anyagról.