Holtig tanulok! Mint mindenki

Soha nem hallottam még arról, hogy létezik külön olyan, hogy pizsamák boltja. Egészen addig, míg a nővérem fel nem világosított erről. Én úgy gondoltam, erre nincs külön üzlet, csupán a rengeteg ruha boltban vannak a részlegek, ahol pizsamát kaphatunk. Úgy néz ki sok mindent nem tudok még erről a világról, és mindig tanulok valami újat.

Mint például, hogy van olyan üzlet is, amely nem csupán fizet egy kis összeget random módon, ha valami régi pénzérmét szeretnék eladni, hanem vizsgálatok alá veszik az érméket, bankjegyeket és csak azután kerülnek azok értékbecslésre. Az üzlet neve Procopius Numizmatika, weboldaluk jelmondata pedig: “Érme felvásárlás – hozza el hozzánk régi érméit, és mi megvesszük őket!”

Az üzlet 2008-ban alakult, ma azonban már rengeteg ügyféllel rendelkeznek belföldön és nemzetközi szinten egyaránt. Szakmaiságukat az alapító ehhez kapcsolódó felsőfokú végzettsége is igazolja, melyet igen jól tud hasznosítani a vizsgálatok alatt. Ezek alatt kiderül, mikori és honnan származik, tartásfok szerint hova sorolható, mennyire ritka esetleg eredeti vagy utánnyomtatott.

Olyan érmékkel érdemes felkeresni őket (indulásnak javaslom a regipenzfelvasarlas.hu-n kezdeni ezt), melyek már jó régiek, tehát nincsenek forgalomban. Továbbá növel az értékén bármelyiknek, ha kevésbé kopott vagy gyűrődött, és, ha nemesfémből készült az érme. Ezeket természetesen nekünk nem kell ránézésre megállapítanunk, pont ezért végzik el rajta ők a vizsgálatokat. Majd az eredmények után értékbecslés következik, ahol megtudjuk mennyit fizetnének nekünk azért, hogy eladjuk nekik a régi pénzünket. Természetesen nem csak vásárlással de eladással is foglalkoznak, szóval ebben az ügyben is bátran kereshetjük őket.

A szlogen tehát, ismétlésképpen: “Érme felvásárlás – hozza el hozzánk régi érméit, és mi megvesszük őket!”