Ezentúl új helyszínen hajtom álomra a fejem a régi pizsamáimban

Sokat írtam már arról, hogy mennyire fontos, hogy az ember milyen hálóruházatban tér nyugovóra. Nem mellékes, hogy elég kényelmes vagy akár szexi-e az adott szett. Ugyanakkor nem ez az egyetlen lényeges szempont azt tekintve, hogy mennyire tudjuk kipihenni magunkat és hogy milyen energiaszinttel futhatunk neki a következő napunknak. Az is sokat számít, hogy milyen a hálószobánk, jól át tudjuk-e szellőztetni, illetve hogy milyen környezetben helyezkedik el. Pont ez utóbbival gyűlt meg a bajom, ugyanis a szomszédomban egy olyan srác lakik, aki fordított műszakban dolgozik, azaz éjszaka van beosztva és nappal alszik. Emiatt az ébren töltött órái nagyban lefedik azt az időszakot, amikor én aludni szeretnék, de eközben nem hajlandó lemondani a hangos zenehallgatás élményéről sem.

Így történt, hogy megszületett bennem az elhatározás, hogy elköltözöm egy csendesebb környékre és eladom a lakásom. Szerencsére találtam egy vevőt is rá, aki hihetetlen módon, de szintén fordítva él, ezért őt nem fogja zavarni az éjszakai zaj. Sikeresen megállapodtunk vele az árban, felkerestünk egy ügyvédet és már csak az adásvételi szerződés aláírása és a pénz átutalása volt hátra. Legalábbis én így tudtam! Ott világosítottak fel, hogy pár éve már energetikai tanúsítványra is szükség van, enélkül nem üthető nyélbe az üzlet. Gyorsan beütöttem a keresőbe, hogy megtudjam hol tudnék a leggyorsabban és a legolcsóbban ilyet csináltatni. Itt tudod megnézni, az e-tanusitas.eu oldalát. Láttam, hogy 24 órán belül elfutároztatják a kész dokumentumot és árgaranciát is vállalnak. A megrendelésben is nagyon rugalmasak, mert reggel 8 és este 8 között bármikor hívhatom őket. Az árakról is lehet tájékozódni a honlapjukról, ki tudod választani, hogy fővárosi vagy vidéki ingatlanról van-e szó, pontosan mekkora alapterületű, illetve, hogy lakás vagy családi ház.

Ezek mellett adnak ajándékba egy 4000Ft-ot érő Ingatlan Kisokost is, amiben mindenféle tippeket olvashatunk. Ha pedig még nem lenne ügyvédünk, akkor 50 000Ft értékig állják az ingatlan vásárlásakor fellépő munkadíjat a partnerük megbízása esetén.

Ami még nagyon fontos, hogy amikor kijön a szakértő az ingatlanba, hogy felmérje a fűtési és meleg víz ellátó rendszert, a nyílászárókat és feljegyezze a tájolást, akkor legyen mindenképpen kéznél a helyrajzi szám, mert csak ez alapján tudják elvégezni a szolgáltatást. Ez megtalálható például a korábbi adásvételi szerződésben is, amit a rendelkezésünkre álló műszaki rajzokkal együtt célszerű előkészíteni a felméréshez. Vagy itt tudod megnézni: ha felmész az ügyfélkapura, le tudod tölteni ingyenesen az ingatlan nem hiteles tulajdoni lapját.

Hála ennek a bejáratott szolgáltatásnak, végül sikerült 24 órán belül túladnom a régi, zajos lakásomon és végre egy csendes, kényelmes új hálószobában hajthatom álomra a fejem minden nap.