Elkapott a balatoni láz

Egyik reggel, épp a kedvenc pizsimben lustálkodva pattant ki a fejemből az ötlet: mi lenne, ha elmennénk a hétvégén a Balatonra? Budapesttől nincs messze, és amúgy is ránk férne már egy kis lazítás.
Gyorsan fel is hívtam a párom, hogy megtudjam, mit szól az ötlethez. Bár furcsállta, hogy ilyen hirtelen bedobok egy ilyet, de nem volt ellenére. A kinézett útcél Siófok lett, így még aznap rákerestem a “siófok szállás” szóra a Google-ben.

Hát, a siófoki szállások sora nem volt rövid. Egy gond viszont volt: sok hirdetés már nem élt, de még mindig fent volt a neten, a szállodák már tele voltak, és sok volt, amit arany áron kínáltak.
Már kicsit kezdtem elkeseredni, amikor a párom kollégája ajánlotta nekünk a https://siofokszallas.info/ oldalát. Garantálta, hogy itt meg fogjuk találni a nekünk valót!

Ez cég tényleg másmilyen, mint amikkel eddig találkoztam. Nem egy klasszikus értelmű elszállásfoglaló portálról van szó. Itt a munkatársaknak az a feladata, hogy a megtalálják az őket felkeresők számára, hogy melyik szállás lenne a legoptimálisabb ahhoz, hogy élvezhessék a nyaralást.

Nos, nem haboztam, felkerestem őket egyből. A weblapon lévő szállásokat mind átnéztem. Nagyon tetszett, hogy nem csak egyféle korcsoportra vagy társaságra céloznak. Itt találhat az is szállást, aki a párjával szeretne romantikázni, és az is, aki egy 20 fős brigáddal érkezik. Továbbá mindegyik szálló csodásan fel van újítva, és remekül felszerelt. Az alap lehetőségeken túl (mint például főzési lehetőség), sok helyen bográcsozni vagy grillezni is lehet, sőt, van, ahol medence is van!
A remek feltételekhez hozzátartozik, hogy bármelyik szállást néztem, a part max 250 méterre volt tőle, és bolt is akad 200 méteres körzeten belül. Ezek elhanyagolható távolságok.

Ahhoz, hogy tudjak egyeztetni velük, egy kapcsolati űrlapot kellett kitöltenem. Nem volt bonyolult, csupán az elképzeléseimet és adataimat kellett a megadottak szerint leírnom.
Izgultam, vajon mennyi idő lesz, mire felveszik velem a kapcsolatot, ám valószínűleg a rövid határidőre való tekintettel nagyon gyorsan kerestek.
A beszélgetés remekül zajlott. Kedvesek voltak, és éreztem, hogy nekik tényleg nem nyűg a munka. Nem volt újdonság nekik, hogy ennyire rövid határidővel keressenek valakinek szállást. Mondták, hogy fordult már elő többször is, hogy aznapra kellett valakinek keríteni egyet, ugyanis ahová érkezett volna az illető, nem tudta valami oknál fogva fogadni őket. Ez a profizmus és tapasztalat nagyon megnyugtatott.
Rögtön mondta, hogy biztos benne, hogy fognak megoldást találni nekünk is, és így is lett!
A kinézett apartmanok egyike pont szabad volt abban az intervallumban, amikor mi akartunk menni.

Miután igent mondtam a lehetőségre, az ár volt már csak hátra. Nagy összegre számítottam, de meglepetésemre nagyon jutányos összeget mondtak. Meg is lepődtem, hogy lehet ez. Elmondták, hogy ők törekednek arra is, hogy minden téren, így a pénzügyi vonalon is megfelelő lehetőséget adjanak. Nem akarnak senkit sem lehúzni, nem véletlen, hogy ők sem kérnek díjat a közvetítésért. A céljuk, hogy egy win-win helyzetet teremtsenek.
Ilyen szolgáltatás ingyen? Bárkinek megéri!

A foglalás is gördülékeny volt, így már nem maradt más hátra, mint pakolni. Az egész napom ezzel töltöttem. Még szerencse, ugyanis muszáj leszek elmenni és venni egy új bikinit, ha már sikerült egy ilyen szuper nyaralást összehozni az utolsó pillanatban! A legjobb siófoki szállás csakis minket vár!