Egész napos pizsamaidő

A barátaimmal szoktunk néha tipikus fiús napokat tartani, amikor egész nap meccset nézünk, videójátékozunk, sportfogadunk, sörözünk stb. A múlt hétvégén is átmentünk az egyik haveromékhoz, általában náluk szokott lenni a parti, hiszen jó nagy házuk van, nagy tv-vel, így bőven elférünk. Emellett nagyon modern és rendezett is az egész kéró, szóval menőzni is lehet mások előtt, hogy milyen jó nekünk.

A haverom húga nagyjából 15 éves, sok esetben nincs otthon, ha átmegyünk vagy, ha igen, akkor is a szobájában gubbaszt persze. Néha azért előbukkan, ha lejön a konyhába kajáért vagy ilyesmi, így legalább tudjuk, hogy létezik. Kifejezetten jól nem ismerem ugyan, csak szóbeszéd szinten, de egyetlen dolog mindig állandó, hogy, amikor felbukkan, biztos, hogy mindig pizsamában van. Tök mindegy, hogy délelőtt vagy délután van, ő fixen állandóan pizsamában császkál. A múlt héten is ez volt a helyzet, elég különös, ráadásul most már kezd hűvös is lenni, így csak rákérdeztem a dologra, hogy hogy nem fázik például a lába mezítláb, vagy úgy egyáltalán bármilye. A válasza az volt, hogy még így is meleg van, nem érzem?

Tény, hogy sose fáztam még náluk, nyilván van fűtés, de nem kifejezetten foglalkozom ilyenekkel, ha épp vérre menő meccseket játszunk. A pihenőidőmben viszont csak körbejártam már a házat, ha épp nem látta senki még a zoknimat is levettem, hogy kipróbáljam. Hát nem hazudott a haverom húga, valóban semmit nem lehetett érezni a hidegből. Ehhez persze nagyban kell, hogy padlófűtés is legyen, de amúgy is az összes szobában kellemes volt a hőmérséklet, a falakról sem lógtak a jégcsapok.

Ki is faggattam a haveromat, hogy ez, hogy lehet, de nyilván gőze nem volt az egészről, így meg kellet várnom, hogy hazaérjen az édesapja. Ő már kellőképpen felvilágosított, kiderült, hogy a hőszivattyúnak köszönhető, hogy az egész házban kellemes a hőmérséklet. Bevallom őszintén, nem voltam vele tisztában, hogy ez mit is jelent, így elkezdtem kutakodni az interneten. Ott találtam rá a Klímaglobál Kft.-re, ahol valamelyest jobban megvilágosodtam. Az évek alatt rengeteget fejlődött a cég és a kezdeti klímaszerelések óta már többek között a hőszivattyú telepítés és a hőszivattyú karbantartás is felkerült a palettájukra.

Amit megtudtam még, hogy kifejezetten környezetbarát hőszivattyút beszereltetni, mely ugyan eleinte komoly költséggel járhat, de hosszútávon megtérül az ára. Az egész lakást vagy éppen irodát folyamatosan komfortos hőmérsékleten tudja tartani, emellett a melegvizünket is képes előállítani. Ha arra szánjuk magunkat, hogy beköttetnénk a házba, akkor előtte egy komoly felmérésre lesz szükség, melyet a cég minimális díjjal tesz meg, viszont nagyon szimpatikus, hogy ha sikerül megegyezni és megkezdődik a beszerelés, akkor a végső árból levonják.

hőszivattyú karbantartás

A telepítés akár napokig, olykor egy hétig is eltarthat, ezzel számolni kell, de azt hiszen mindenképpen megéri. A továbbiakban rendkívül fontos, hogy figyeljünk a normális működésre, tehát a hőszivattyú karbantartását nem lehet félvállról venni, nem mellesleg a garancia feltétele is. Ha szeretnénk rövid időn belül egész napos pizsamaidőt, akkor érdemes minél előbb telefonálni és időpontot kérni, mert egyre népszerűbb megújuló energiáról beszélünk, így rengeteg ügyfél érdeklődik és kér beszerelést.

Amíg egyedül lakom, kétlem, hogy sikerülne a közeljövőben egy hőszivattyúnyit összespórolnom, viszont, ha családalapításon gondolkodom, akkor hosszútávon minden bizonnyal megérné beruházni egyre. Persze, ha a sportfogadással és a haverok kifosztásával összegyűlik annyi, akkor első dolgom lesz, hogy beszereltetek egyet.