Az eddigi legmeglepőbb egyedi pizsama rendelésünk…

Biztosan tudod már rólam, hogy egy pizsama szaküzletet működtetek. Talán azt is tudod, hogy ebben egyedi mintás pizsamák gyártását is vállaljuk. Már egészen extrém igények is voltak a vásárlónk részéről. Az egyik vevőnk a halott nagyapjának a fotóját kérte a pizsamára. Egy másik vevőnk a Trónok harcából a vörös nász zárójelentét rendelte meg. De a múlt heti megrendelőnk mindent vitt.

Egy idősebb úr jött be az üzletbe és megkérdezte, hogy kérheti-e egy levegő víz hőszivattyú fotóját a készülő pizsamára. Edzett vagyok, rezzenéstelen arccal válaszoltam, hogy természetesen. Bár őszintén szólva azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszák a hőszivattyút.

Megkértem, hogy adjon egy digitális fotót, amelyről dolgozni tudunk. Nem pontosan értette, hogy mit értek a digitális szó alatt, felhívta a fiát és átadta nekem a telefont. A fia elmondta, hogy a pizsama ajándék lesz a testvérének, akit minap vezérigazgatónak neveztek ki egy nemzetközi energetikai cég élére. Abban maradtunk, hogy átküld az üzletbe egy linket, ahonnan a fotót letölthetjük.

Pár percen belül meg is érkezett az email, benne egy elismert magyar cég, az ESTÉ-Credit Side Kft. weboldalának a linkje. Itt egy szemléletes leírás is volt a hőszivattyúk típusairól ill. levegő víz hőszivattyú működési elvéről. Gyorsan beraktam a linket a kedvencek közé. Este majd átfutom, hogy ne legyek már ennyire sötét ebben a témában.

Az idős úr közben elmesélte, hogy náluk otthon is egy olyan fűtési rendszer biztosítja a családi ház téli fűtését, nyári hűtését ill. a használati melegvizet is. Ennek a lelke egy CHOFU hőszivattyú. Elmondta, hogy többfajta hőszivattyú is létezik:

  • levegő-víz hőszivattyú: a környezeti energiát a levegőből veszi,
  • víz-víz hőszivattyú: a környezeti energiát a vízből veszi (mondjuk ezt már magamtól is kitaláltam),
  • talajkollektoros hőszivattyú: a talajban lévő hőenergiát nyeri ki.

Rengeteg dolgom volt, de nem akartam a bácsit megzavarni a történetben. Kitért arra is, hogy szerinte a leggazdaságosabb a levegő-víz rendszer. Ez a legolcsóbb, ezt a legegyszerűbb üzembe helyezni és a legkisebb a karbantartási igénye is. Megígértette velem, hogy ha egyszer ilyen fűtési rendszerben gondolkodok, akkor csakis ilyet választok. Megtanultam már, hogy egy férfinak bármit ígérhetek, úgyis elfelejti negyed órán belül. Így hát könnyedén mondtam igent a bácsinak is. Azért este a férjemet megkérdezem majd, hogy jelenleg pontosan milyen kazánunk van.