Amikor a pizsi sem úgy áll, ahogy kellene neki

Nemrég egy új selyempizsamát kaptam születésnapomra. Annyira odavoltam érte, hogy már alig vártam, hogy végre felvegyem. Miután kimostam és megszáradt, semmi sem állhatott közém és az új pizsim közé.Mikor azonban végre viselhettem, a férjem megszólalt: “Te jó ég, hová lettek a melleid?”

Nos, igen, nincs mit szépíteni a dolgon, a szoptatás igencsak megviselte az “ikreket”. Nagy mellem sosem volt, de azt, ami most van, azt még csak mellnek sem igazán lehet nevezni. Nagyon rosszul estek a férjem szavai, ezért eldöntöttem: megműttetem a melleimet!

Nagyon félek azonban a beavatkozástól. Hosszas keresgélés után találtam rá a plasztika.info.hu oldalára és már a weboldalon barangolva tudtam, hogy itt jó kezekben leszek. Hiszen minden részletet megosztanak arról, hogyan történik a mellnagyobbítás implantátum segítségével, mi lesz az első találkozáskor és hogyan történik a műtét, mennyi a lábadozási idő és minden további, lényeges tudnivalót felfedezhetek a weboldalon.

A mellnagyobbítás implantátum használatával az alábbi esetekben javasolt a webhely szerint:

  1. fejletlen mell
  2. termethez képest kicsi mell
  3. szoptatás következtében elsorvadt mell (na, ez vagyok én!)
  4. fogyás miatt zsugorodott mell
  5. torzulások, fejlődési rendellenességek, asszimmetria

esetén.

Nos, nyilván már itt magamra ismertem. Kicsit szégyelltem is magam, hogy beleesek ebbe a szűk csoportba, akik ilyen problémákkal küzdenek. De ami ezután következett, az eléggé borzolta az idegeimet, hiszen a weboldal további része a mellnagyobbítás implantátum beültetésének megvalósításáról szól, pontosabban: az implantátum helyzetéről, a beültetés módjairól és a mellimplantátum osztályozási lehetőségeiről is.

A továbbiak olvasása már szerencsére néhány perc alatt eloszlatta a kétségeimet és a félelmemet a mellnagyobbítás implantátum beültetésével megvalósuló műtéttel kapcsolatban. Az első találkozás alkalmával a plasztikai sebész felméri az igényeket, az adottságokat, a testalkatot és elmondja, milyen típusú implantátumot javasol a mellnagyobbítás implantátum műtét során.

A műtét ára minden költséget tartalmaz, így az implantátum árát és magának a műtét elvégzésének a költségeit is. Amennyiben azonban cserére vagy más “javításra” lenne szükség, azért természetesen megint fizetni kell. A mellnagyobbítás implantátum beültetésével történő műtét költségei mindig egyénileg kerülnek kialakításra, persze a csomagok már jó támpontot nyújtanak ahhoz, hogy számolni lehessen a kiadásokkal. A csere és az esetleges korrekció komolyabb, összetettebb beavatkozás, mint magának, az implantátumnak a beültetése.

A műtétnek lehetnek bizonyos szövődményei. Ezek szerencsére nem gyakoriak, de mindenképpen szót kell ejteni róluk. Előfordulhat nagyon ritka esetben, hogy a test kilöki az implantátumot. Előfordulhat az is, hogy az implantátum elmozdul, vérömleny képződik vagy utóvérzés alakul ki. Sajnos ahogyan minden műtétnél, a mellnagyobbítás implantátum használatával történő szebbé tételekor is előfordulhatnak gyulladások és fertőzések. Kialakulhatnak tokosodások, folyadékgyülemek és keringési zavarok is. Így egy mellműtét sajnos nem játék, de hozzáértéssel és körültekintő gondoskodással megelőzhetőek ezek a szövődmények.

A doktor úr természetesen a konzultáció alkalmával minden lényeges információról tájékoztatást ad és a lehetőségek is megvitatásra kerülnek. Na jó, bevallom, én teljesen bezsongtam a gondolattól, hogy új cicijeim lehetnek! Fel is hívtam a doktor urat és egyeztettünk a konzultáció időpontjáról. Már alig várom, hogy láthassam a részletes terveket. A fájdalomtól és a felépüléstől kicsit félek ugyan, de egy új ciciért megéri, nem?

A férjem imádni fogja őket, ebben biztos vagyok. És végre az új pizsamám is jól áll majd rajtam, nem úgy, mintha egy deszkára húztam volna rá,