A pizsim és a téli gumik kapcsolata

Tudjátok, hogy mennyire szeretek otthon pizsamában lenni.  Szinte kész kollekcióval rendelkezem, 4 különböző mintájú fazonú is van belőle. Főképpen hétvégén szeretem hordani őket, amikor kint rossz az idő, bent meleg van, nem kell sehova sem rohanni, van idő otthon lenni. Ilyenkor megtehetem, hogy ki sem mozdulok az ágyból, hosszasan iszogatom a kávémat és végre tudok pihenni. Nem csak pihenni, hanem megtervezni a következő hetet. Én már csak ilyen vagyok, hogy szeretem, ha minden rendben van és előre be tudom tervezni a hetemet.

A múltkor az egyik ilyen hétvégi tervezésemnél történt meg a következő dolog velem. Ősz van, mindjárt itt a tél és az egyik kötelező dolog ilyenkor a téli gumi cseréje az autómon. Ez az a dolog, amit tényleg időben és gondosan meg kell tervezni, hiszen mint tudjuk az utolsó pillanatban sehol sem fognak fogadni minket, illetve, ha a komplett szettet kell lecserélni, pláne egy különleges gumi mérettel, az meg aztán pláne nem megy egyik pillanatról a másikra. Így hát, elkezdtem keresgélni a neten. Beírtam a keresőbe, hogy „téli gumi”, bíztam benne, hogy előbb-utóbb csak szembejön velem valami jó kis oldal.

Végül is igazam lett, mert ahogy böngésztem az oldalak között, rátaláltam a gumidiszkont.hu oldalára.

oldalra. Rákerestem az autómnak megfelelő paraméterekre és volt nekik raktáron. Ez azért meglepő, mert nekem mindig probléma szokott lenni ezzel. Volt már olyan, hogy csak 1 darab volt raktáron, csak 2 darab, csak 1 hónap múlva érkezik meg, mindenféle variáció, amit csak el tudtok képzelni. De itt volt mind a 4 darab. Még szerencse, hogy minden guminál lehet látni, hogy miből mennyi van készleten, és erre lehet is alapozni, mert a készletnyilvántartás folyamatosan frissül. Külön tetszik az oldalukon, hogy kereséskor be tudok állítani különböző paramétereket, például, hogy milyen az autó fogyasztása, terhelési index, sebesség index stb. De a biztonság kedvéért azért felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy megbizonyosodjak róla valóban van-e a raktáron. A telefonban nagyon készségesek voltak, azonnal segítettek. A személyes átvételt választottam, mert gondoltam megnézem a céget a két saját szememmel, ha már ennyire szimpatikusak voltak a telefonban.

Az átvevő ponton ugyanaz a kedvesség és segítőkészség fogadott, mint amit a telefonban tapasztaltam. Bár kicsit messze volt, ugyanis személyesen átvenni a megrendelést, csak Miskolcon van lehetőség, de nekem mindenképpen megérte. Rengeteg márkából lehet választani, szinte tényleg mindenféle gumi van náluk.

Kérdeztem, hogy esetleg téli gumik tekintetében, mit tudnak ajánlani. A hölgy meggyőzött róla, hogy ne a már korábban választott márkát vegyem meg. Ajánlott egy sokkal jobbat, mind minőségben, mind árban, így azt a fajtát vettem meg. Ellátott további tanácsokkal is, hogy mire kell még ilyenkor figyelni, mind a nyári, mind a téli gumi esetében. Ha jobban érdekel a téma, akkor további cikkeket találok a honlapjukon található blogban. Nem is gondoltam volna, hogy egy gumidiszkontnak saját blogja van.

A következő hétvégén, mint oly sokszor szinte az egész napot pizsamában töltöttem a kanapén és kíváncsiságból elkezdtem olvasni a korábban említett blogot. Nagyon jó cikkeket találtam rajta mindenféle témában, sok-sok hasznos tanáccsal. Például tudtátok, hogy a téli gumi esetében az a jó, ha keskenyebb? Most már ezt is tudom. Jó olvasgatást nektek is a bloghoz!