A futó legjobb barátja a cipője – válassz okosan!

Neked mennyire fontos a jó minőségű pizsama viselése éjjel?

Nos, nekem speciel nagyon, ha engem kérdezel. Nincs is jobb, mint frissen mosott hajjal belehemperedni a frissen cserélt ágynemű közé, lehetőleg péntek este, hogy másnap ne kelljen korán kelni… mindezt természetesen egy kellemes, meleg, puha pizsamában. Azzal, hogy az éjszakai viseletük a lehető legjobb legyen, nagyon sokan nem foglalkoznak, pedig személyes tapasztalat, hogy ezen is nagyon sok minden múlhat. Egy nem kényelmes, nem komforton öltözetben jól aludni sem lehet, ez pedig nagyon erősen rá tudja nyomni a bélyegét az éjszakánkra, az alvásunkra, kipihentségünkre – éppen ezért érdemes akár speciálisan hálóruhákra szakosodott üzletben válogatni, miben is alszunk; ha ennyire nem szeretnénk túlzásokba esni, akkor is javasolt feltétlenül a kényelem mellett dönteni.

Ha pedig nem vagyunk megfelelően kipihentek, akkor nem tudunk jól teljesíteni sem a magánéletünkben, sem a munkahelyünkön. Akkor pedig aztán valóban ki tud törni a katasztrófa… ugye, hogy mennyi mindenen tudnak múlni a hétköznapjaink? Akár egészen apró dolgokon is, mint a pizsamánk.

Jómagam, hogy ne csupán az éjszakáim legyenek kényelmesek, egy jó barátom, Dani javaslatára a futócipőimet immár csak és kizárólag a cipoteszt.hu weboldalról szemelem ki, méghozzá nem más alapján, mint a régi vásárlók véleménye segítségével. A cipoteszt.hu oldalát meglátogatva rengeteg típusú futócipővel találkozhatsz és olvashatsz róluk. A cipőkről egyrészt mindig elérhető egy rövid leírás, másrészt az alap gyártói adataik, amelyet bárhonnan ellenőrizhetsz, harmadrészt pedig a talán legérdekesebb rész, a nyolc-tíz skála, amelyeken egy-egy tulajdonságot jelöltek és mindegyikre maximum 10 pont jár. Tényleg minden itt nézett elem fontos: olyanok szerepelnek ott, mint például a légáteresztési képesség, stabilitás, párnázottság, súly – ami például a versenyzőknek kiemelten fontos, hisz nem csupán kényelmi funkciót tölt be az, hogy célszerű minél könnyebb cipőt beszerezni. A biztonság miatt nagyon fontos a tapadás értékelése, illetve mivel mindenki szeret minőséget kapni a pénzéért, megjelenik szempontként a kopás és tartósság, ahogyan mindezt összefoglalva az ár-érték arány is külön skálát kaphatott magának, ezzel is segítve az érdeklődők döntését.

Persze kizárólag a számok alapján sem feltétlenül könnyű a döntés, még az árak ismeretében sem. Így hát segítséget jelenthet számodra az is, hogy néhány pontban az előnyök és hátrányok is felsorolásra kerültek, illetve a lapok alján elérhető egy-egy átfogó írás is az adott típusról; például, hogy pontosan milyen terepre vagy távokra érdemes használni. Egy hobbifutónak közel sincs olyan cipőre szüksége általában mint egy aktívan versenyzőnek, illetve nagyon sok múlik azon, hogy a tervek szerint milyen terepen és időjárási körülmények között lenne a cipő használatba véve – ezen is múlik a biztonság, kényelem és tartósság várható mértéke.

A cipoteszt.hu jó választás a számodra, ha futócipőt szeretnél, akár kezdő vagy, akár már régi, rutinos sportoló. Az oldalon a termékeket és árakat is bármikor összehasonlíthatod, így ezután sem kell külön keresgélned, csak a vásárlás miatt kell majd átkattintanod már egy-egy választott webáruházra. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam meg annak idején, hogy egy rosszul kiválasztott cipő mekkora kárt tud okozni, így azóta erre kínosan ügyelek. A futó legjobb barátja, fusson bármikor, bármilyen terepen, mindig is a cipője marad – úgyhogy mindig válassz ennek tudatában, céljaidnak és lehetőségeidnek megfelelően a cipoteszt.hu-ról!